MyCoast: Διαθέσιμη η εφαρμογή στα κινητά για καταγγελίες παρανομιών στις παραλίες

Το «κίνημα της πετσέτας» πέρυσι για παραλίες χωρίς εκμετάλλευση, ομπρέλες και ξαπλώστρες, έφερε μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή.

Στο κινητό μας από σήμερα η εφαρμογή MyCoast φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα,

εφόσον κάποιος βρεθεί σε μια παραλία να μπορεί να ελέγξει αν ο χώρος που καταλαμβάνεται από ομπρέλες και ξαπλώστρες είναι αυτός που έχει μισθωθεί.

Εμφανίζονται δηλαδή, όπως είπαν πριν λίγη ώρα οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, όλα τα δεδομένα της μίσθωσης της παραλίας και ειδικότερα τα τετραγωνικά μέτρα που μπορεί να τύχουν εκμετάλλευσης ώστε κάποιος να διακρίνει αν υπάρχει κατάχρηση.

Σε περίπτωση που διαπιστώσει κάποιος κατάχρηση δύναται να κάνει καταγγελία ανώνυμη ή επώνυμη και να επιληφθούν οι αρχές (δήμοι και Κτηματικές Υπηρεσίες του δημοσίου) για τα περαιτέρω (πρόστιμα, επανόρθωση της νομιμότητας κ.λ.π.).

Η εφαρμογή MyCoast είναι ένα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη.

Όπως είπε όλοι οι διαγωνισμοί για την εκμετάλλευση των παραλιών θα γίνονται ηλεκτρονικά και κεντρικά (η πλατφόρμα είναι έτοιμη για να διενεργηθούν) ώστε να αποφεύγονται διάφορα φαινόμενα παράτυπης παραχώρησης ή χαριστικής, ενώ για τους ελέγχους θα χρησιμοποιηθούν και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα (μη επανδρωμένα αεροσκάφη).

Παράλληλα, όποιος αναλαμβάνει να εγκαταστήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες σε μια παραλία έχει την υποχρέωση να διαθέτει ναυαγοσώστη καθώς και να αφήνει το 50% της παραλίας στους πολίτες που θέλουν να έχουν τα δικά τους πράγματα.

Σημειώνεται ότι πέρυσι υπό την πίεση του «κινήματος της πετσέτας» έγιναν 4.500 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 1.750 παραβάσεις.

Με βάσει την πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί και συγκεντρώνονται όλα τα γεωχωρικά στοιχεία ο αρμόδιος υπουργός είπε επίσης ότι σε δεύτερο χρόνο με τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, θα γίνεται ο έλεγχος της νομιμότητας της περιοχής.

www.naftemporiki.gr