Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Πατατόπιτα

Υλικά  για το φύλλο        Ταψί το μεγάλο του φούρνου
1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλιά γλυκού  ζάχαρη

1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
χλιαρό νερό όσο πάρει

Τι κάνουμε
Βάζουμε σε λεκανάκι το αλεύρι κάνουμε μία λακουβίτσα ρίχνουμε όλα τα λικά μέσα κι αρχίζουμε να ρίχνουμε το χλιαρό νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μία μαλακιά ζύμη .
Την χωρίζουμε σε μπαλίτσες και την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί .
Μετά ανοίγουμε σε φύλλα ραντίζοντας τον πάγκο μας με νισεστέ για να γίνει το φύλλο μας τραγανό .
Θα χρειαστούμε 2 φύλλα κάτω στο ταψί τα οποία πρώτα θα τα λαδώνουμε ελαφρώς έκαστο καθως και το ταψί θα το λαδώσουμε πρίν στρώσουμε τα φύλλα ,ρίχνουμε λίγη γέμιση διάσπαρτη  στρώνουμε άλλο ένα φύλλο από πάνω λαδώνουμε ρίχνουμε όλη την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα 2 φύλλα λαδώνοντας το κάθε ένα.
Την χαράσουμε και έχουμε σε μία κούπα λίγο λάδι αραιωμένο με λίγο νερό και γάλα και ραντίζουμε όλη την επιφάνεια,
Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο 150  βαθμούς για περίπου 10 λεπτά και μετά συνεχίζουμε στους 180 βαθμούς για λίγο.
 Γέμιση
4 μεγάλες πατάτες βρασμένες όχι πολύ να κρατάνε και τις τρίβουμε μετά στον τρίφτη
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
400 γραμ φέτα τριμμένη ή ότι τυρί σας αρέσει  [εγώ έβαλα φέτα ]
1 ολόκληρο αυγό
αλάτι λίγο και πιπέρι'
Όλα αυτά μαζί τα ανακατεύουμε και συνεχίζουμε όπως σας γράφω παραπάνω !!!  !

mageirikikaisintages.blogspot.gr