Κιμαδόπιτα

Νόστιμη σπιτική παραδοσιακή κιμαδόπιτα

Υλικά
Για τη ζύμη

Μισό κιλό αλεύρι
Μισό φλιτζάνι του καφέ ξύδι
1 αυγό
 Λίγο αλάτι

Λίγο νερό
Λίγο λάδι

Για τη γέμιση
Μισό κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του καφέ γλυκό τραχανά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
5 αυγά
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Ζύμη
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά, ζυμώνουμε με τα χέρια προσθέτοντας σταδιακά το νερό και πλάθουμε μία μέτρια ζύμη, για να ανοίγουμε εύκολα στη συνέχεια τα φύλλα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 ίδια μπαλάκια.

Γέμιση
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε τον κιμά. Ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.

Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε τον τραχανά με το γάλα και αφού κρυώσουν τα ανακατεύουμε με τον κιμά, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι, χτυπάμε και προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.

Με τα μπαλάκια της ζύμης ανοίγουμε 5 λεπτά φύλλα.

Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε στον πάτο 2 φύλλα, τα αλείφουμε με το πινέλο με λίγο λάδι, ρίχνουμε τη μισή γέμιση, τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο, την υπόλοιπη γέμιση και τέλος τα υπόλοιπα 2 φύλλα, όλα λίγο λαδωμένα.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, λαδώνουμε την επιφάνεια και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί, στους 180 βαθμούς, για περίπου μία ώρα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πηγή:lopis-place.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων