Κιμαδόπιτα

Νόστιμη σπιτική παραδοσιακή κιμαδόπιτα

Υλικά
Για τη ζύμη

Μισό κιλό αλεύρι
Μισό φλιτζάνι του καφέ ξύδι
1 αυγό
 Λίγο αλάτι

Λίγο νερό
Λίγο λάδι

Για τη γέμιση
Μισό κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του καφέ γλυκό τραχανά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
5 αυγά
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Ζύμη
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά, ζυμώνουμε με τα χέρια προσθέτοντας σταδιακά το νερό και πλάθουμε μία μέτρια ζύμη, για να ανοίγουμε εύκολα στη συνέχεια τα φύλλα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 ίδια μπαλάκια.

Γέμιση
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε τον κιμά. Ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.

Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε τον τραχανά με το γάλα και αφού κρυώσουν τα ανακατεύουμε με τον κιμά, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι, χτυπάμε και προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.

Με τα μπαλάκια της ζύμης ανοίγουμε 5 λεπτά φύλλα.

Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε στον πάτο 2 φύλλα, τα αλείφουμε με το πινέλο με λίγο λάδι, ρίχνουμε τη μισή γέμιση, τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο, την υπόλοιπη γέμιση και τέλος τα υπόλοιπα 2 φύλλα, όλα λίγο λαδωμένα.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, λαδώνουμε την επιφάνεια και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί, στους 180 βαθμούς, για περίπου μία ώρα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πηγή:lopis-place.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Σπιτικό προφιτερόλ

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

Το ξέφρενο πάρτι ξανάρχισε...

Θεσσαλονίκη: Άνδρας παραβίασε Stop και στη συνέχεια… χαστούκισε γυναίκα στη μέση του δρόμου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων