Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Πετιμεζόπιτα Κρητική

Υλικά
    250 ml  Ελαιόλαδο
    2 ποτήρια του νερού πετιμέζι
    6 κουτ. σούπας ζάχαρη
    50 ml βρασμένη κανέλα (½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη σε 50 ml νερό)

    1 κουτ. σούπας (κοφτή) τριμμένα σε σκόνη γαρύφαλλα
    1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
    6 κουταλιές της σούπας ρακή
    Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια μέτρια
    500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 φακελάκι σουσάμι
Προετοιμασία 30΄. Μαγείρεμα περίπου 60΄

Οδηγίες Μαγειρέματος

    Ανακατεύουμε στο μίξερ το Ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το πετιμέζι.
    Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, προσθέτουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια, τη βρασμένη κανέλα, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού τα γαρύφαλλα και σιγά – σιγά το αλεύρι.
    Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μίγμα και από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 170 βαθμούς.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

altis.com.gr