Ελλάδα: «Οι πωλήσεις μπορούν να αρχίσουν»

Η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στην υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα από την ελληνική βουλή, το οποίο επέτρεψε την ένταξη κρατικής περιουσίας στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.
Υπό τον τίτλο «Οι πωλήσεις μπορούν να αρχίσουν» σχολιάζει
η Süddeutsche Zeitung την έγκριση από την ελληνική βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα τη νύχτα της Τρίτης, με στόχο την εκταμίευση των υπολειπόμενων 2,8 δις ευρώ. Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα του Μονάχου, «ο Αλέξης Τσίπρας επιβλήθηκε: Το κοινοβούλιο στην Αθήνα ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων».
Στο άρθρο σημειώνεται ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να διαθέσει και την κρατική της περιουσία για τη διάσωση – μεταξύ άλλων υπηρεσίες ύδρευσης και παρόχους αερίου», γράφει η SZ και παρατηρεί: «Κάθε φορά που τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα άβολα για τον Τσίπρα, αναφέρετια στην υποσχεθείσα από τους δανειστές συζήτηση περί ελάφρυνσης του χρέους».
Η εφημερίδα του Μονάχου επισημαίνει τέλος ότι «το τελευταίο πακέτο μεταρρυθμίσεων που περνά ο Τσίπρας από τη βουλή είναι ακόμη ένα ένα από τα πράγματα που αποδεικνύουν ότι αθετεί τον λόγο του. Η κυβέρνησή του ανήλθε στην εξουσία με την υπόσχεση να τερματίσει την πολιτική λιτότητας. Μια ακραιφνής πολιτική ιδιωτικοποιήσεων δεν ταιριάζει στο DNΑ του αριστερού Τσίπρα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει η SZ.
Πηγή:  dw.com

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων