Κουλουράκια Θεσσαλονίκης

Υλικά συνταγής:
Αλεύρι τσουρεκιού: 1 κιλό
Χλιαρό νερό: 500 γρ.
Αλάτι: 30 γρ.
Ζάχαρη: 50 γρ.
Μαγιά ξερή: 2 φακελάκια
Λιωμένη μαργαρίνη: 100 γρ.
Ταχίνι: 1 κουταλιά

Σουσάμι αναποφλοίωτο: 300 γρ. περίπου
Προετοιμασία: 25 λεπτά και 30 λεπτά για φούσκωμα | Μαγείρεμα: 20 λεπτά | Σύνολο: 45 λεπτά
Συνταγή για: 24 κουλούρια

Διατροφικά στοιχεία για 1 κουλούρι
Θερμίδες: 247 θερμίδες | Λιπαρά: 9 γρ.
Οδηγίες:
1. Προθερμένετε τον φούρνο στους 235 βαθμούς. Βάζετε στην κάτω σχάρα ένα μικρό βαθύ ταψάκι ή μερικά φορμάκια, με νερό (θέλουμε μέσα στον φούρνο ατμό για το ψήσιμο των κουλουριών).
2. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το νερό και το ταχίνι σε μεγάλο μπολ. Μεταφέρετε την ζύμη στον πάγκο και την ζυμώνετε 10 - 15 λεπτά (η ζύμη πρέπει να είναι λίγο σφιχτή).
3. Χωρίζετε την ζύμη σε 24 μέρη. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ ή ταψάκι μπόλικο νερό. Σε άλλο ταψάκι απλώνετε το σουσάμι. Κάνετε με τα κομμάτια ζύμης κορδόνια μήκους περίπου 20 - 25 εκ., τα βουτάτε στο μπολ με το νερό και τα κυλάτε στο σουσάμι. Τα κλείνετε σε κουλούρια και τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήνετε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 20 περίπου λεπτά.
4. Ψήνετε τα κουλούρια στον προθερμασμένο φούρνο για 18 - 20 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


radicio.com