Τραχανόσουπα βελουτέ Δοκιμάστε μια νόστιμη παραδοσιακή συνταγή

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 5-6 πατάτες
  • 3-4 ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες ντομάτες
  • Χυμός από 1-2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γραμμάρια τραχανά
  • 3 κόκκινες πιπεριές γλυκές
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες  

    Εκτέλεση

  • Βράζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα όλα τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια μαζί με τον χυμό ντομάτας και αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίχνετε σταδιακά τον τραχανά και λίγο αλάτι και ανακατεύετε διαρκώς για να μην κολλήσει.
  • Τον αφήνετε να βράσει για 15 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει χυλός.http://www.newsbeast.gr