Η όμορφη και αρχοντική Λίμνη Ευβοίας Κωμόπολη που θυμίζει νησί

Γραφική και γαλήνια, η Λίμνη είναι χτισμένη σε λόφο και ταυτόχρονα παραθαλάσσια, συνδυάζοντας το μπλε της θάλασσας με το πράσινο της πλούσιας βλάστησης που χαρακτηρίζει τη βόρεια Εύβοια και θυμίζοντας νησί.
Τα πλακόστρωτα δρομάκια της περνούν μπροστά από τα
χαρακτηριστικά διώροφα σπίτια της, με τη νεοκλασική αρχιτεκτονική τους να παραπέμπει στον 19ο και 20ο αιώνα και τις αυλές τους να πλημμυρίζουν την περιοχή με τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών τους.
Το ναυτικό στοιχείο που αιωρείται στην κωμόπολη αυτή της βόρειας Εύβοιας οφείλεται στη ζωή και όσα άφησαν πίσω τους οι παλιοί καπετάνιοι, Αιγαιοπελαγίτες καραβοκύρηδες με τις οικογένειες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή τον 16ο αιώνα. Η αμφιθεατρική διάταξη της πόλης χαρίζει σε όλα τα σπίτια της -και τις γωνιές της- άπλετη θέα στον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο.
Στη δυτική άκρη της προκυμαίας της βρίσκεται το ασκητήριο και ο ναός του Οσίου Χριστόδουλου ενώ αξίζει μια επίσκεψη στο εκκλησάκι της Παναγίτσας, που είναι χτισμένο πάνω σε ερείπια παλαιότερου παλαιοχριστιανικού ναού. Στο σημερινό παρεκκλήσι διατηρείται ένα κομμάτι ψηφιδωτό δαπέδου που χρονολογείται από τα τέλη του 5ου μ.Χ αιώνα.
Η Λίμνη αποτελεί ωραίο προορισμό όλο τον χρόνο αλλά το καλοκαίρι πόλο έλξης αποτελεί η βοτσαλωτή παραλία της, που βρέχεται από τα νερά του Ευβοϊκού. Η άνετη διαμονή στην πόλη επιτρέπει εξορμήσεις σε όλη την πανέμορφη βόρεια Εύβοια- αν και οι ατελείωτες στροφές είναι διασκεδαστικές για πολλούς και κουραστικές για άλλους. Σε κοντινή απόσταση πάντως βρίσκονται και οι άγνωστοι σε πολλούς καταρράκτες της Δρυμώνας.
ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑ
http://www.newsbeast.gr