Αντίθεση και μάχη μεταξύ ελεύθερου internet και ΜΜΕ.

Αν προσέξει κάποιος τις διαφορές μεταξύ του ελεύθερου internet και των ΜΜΕ (φυσικά και αυτών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο), θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ελεύθερο internet εκφράζει τη βούληση της κοινωνικής βάσης, ενώ τα ΜΜΕ εκφράζουν τη βούληση του ελιτίστικου ολιγαρχικού καθεστώτος. Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις πτυχές της ζωής (πολιτική, οικονομική, πνευματική, κοινωνική κ.λ.π.). Ειδικότερα:
1) Στην εσωτερική πολιτική, το ελεύθερο internet εκφράζει
τη δημοκρατία, ενώ τα ΜΜΕ την ολιγαρχία.
2) Στην εξωτερική πολιτική, το ελεύθερο internet εκφράζει το εθνικό κράτος και τη συνεργασία των λαών, ενώ τα ΜΜΕ εκφράζουν τη διεθνή οικονομική ολιγαρχία και γενικά την Παγκοσμιοποίηση.
3) Στην Ευρώπη, το ελεύθερο internet εκφράζει την εθνική κυριαρχία των κρατών, ενώ τα ΜΜΕ εκφράζουν την γερμανοκρατούμενη κεντρική εξουσία των Βρυξελλών.
4) Στην πνευματική ζωή, το ελεύθερο internet εκφράζει την ελεύθερη διάδοση και ανταλλαγή κάθε πνευματικού δημιουργήματος, ενώ τα ΜΜΕ εκφράζουν τα πνευματικά δικαιώματα των εταιριών εκμετάλλευσης.
5) Στη διάδοση των πληροφοριών και ιδεών, το ελεύθερο internet εκφράζει την άμεση επικοινωνία μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, ενώ τα ΜΜΕ εκφράζουν τους μεσάζοντες πληροφοριών και ιδεών.
6) Στην επικοινωνία μεταξύ των λαών, το ελεύθερο internet εκφράζει την άμεση επικοινωνία, ενώ τα ΜΜΕ εκφράζουν την ποδηγετημένη επικοινωνία μέσω των ελεγχόμενων κυβερνήσεων.
Πολλά είναι ακόμα τα παραδείγματα που δείχνουν ότι ενώ τα ΜΜΕ και τα διεθνή ολιγαρχικά συμφέροντα, προσπαθούν να βάλουν φράκτες ιδιοκτησίας μέσα στο διαδίκτυο και να το ελέγξουν οικονομικά, αντίθετα το ελεύθερο internet προσπαθεί συνεχώς να γκρεμίσει αυτούς τους φράκτες και διώκεται για ηλεκτρονικό έγκλημα φυσικά, αφού γκρεμίζει τους ολιγαρχικούς φράκτες ιδιοκτησίας του καθεστώτος.
Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι αναπάντεχες αλλαγές που βλέπουμε να συντελούνται παντού γύρω μας, οι συνεχείς διαψεύσεις των δημοσκοπήσεων και η δυστοκία της ολιγαρχικής προπαγάνδας να χειραγωγήσει εύκολα πλέον τις μάζες, οφείλονται αποκλειστικά στους πρωτοπόρους παγκόσμιους πολίτες του ελεύθερου internet. Οφείλονται σε όλους εσάς τους ελεύθερους παγκόσμιους πολίτες, που σας διαβάζουν από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Πέτρος Χασάπης