Υπέροχο αλμυρό κέικ - Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

Ένα υπέροχο αλμυρό κέικ με τοματίνια, ρίγανη, φέτα και πιπεριά!

Υλικά


  • 350 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου (να είναι πολύ μαλακό) + επιπλέον για το ταψί
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
  • 6 αυγά
  • 390 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για το ταψί
  • 250 γρ. φέτα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 200 γρ. ελιές απύρηνες
  • 1 πιπεριά μικρή (κατά προτίμηση κέρατο) ψιλοκομμένη
  • ρίγανη, λίγη ξερή ή φρέσκια ή θυμάρι
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα και στο τέλος την φέτα, τα ντοματίνια, την πιπεριά και τις ελιές. Προσθέτουμε λίγη ρίγανη ή θυμάρι.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με επιπλέον ρίγανη (ή θυμάρι) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά περίπου.

Πηγή: sintagespareas.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

Σερβία και Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία υπό άκρα μυστικότητα – Αντιδράσεις από ΕΕ και ΗΠΑ

Πώς επιβιώνουν τα ζώδια μετά από ένα χωρισμό...

Εκτός πρίζας...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων