Η εκθαμβωτική Βιστωνίδα και τα νησάκια της

Πάνω σε δυο μικρά νησάκια στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος, στον νομό Ξάνθης, με υπέροχη θέα προς το Θρακικό πέλαγος, βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.
Μια ξύλινη γέφυρα ενώνει τα δύο
μικρά νησάκια, το ένα με τον Άγιο Νικόλαο και το δεύτερο με το παρεκκλήσι της Παναγίας Παντάνασσας, και μια δεύτερη τα συνδέει με τη στεριά. Στην εορτή του Αγίου Νικολάου, στις 6 Δεκεμβρίου συγκεντρώνεται πλήθος πιστών και προσκυνητών.
Το μοναστήρι είναι πραγματικά πανέμορφο, όσο όμορφο είναι και το φόντο του, η προστατευόμενη περιοχή της Βιστωνίδας, που ντύνει με ηρεμία και γαλήνη τις στιγμές περισυλλογής.
Η λίμνη βρίσκεται στα σύνορα των νομών Ξάνθης και Ροδόπης και είναι υδροβιότοπος προστατευόμενος από τη σύμβαση Ramsar. Στη λίμνη έχουν καταγραφεί 227 είδη πουλιών, μερικά από τα οποία ιδιαίτερα σπάνια. Το Πόρτο Λάγος βρίσκεται στο σημείο όπου η Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό πέλαγος, αναδεικνύοντας τον εξαιρετικό συνδυασμό του πράσινου της φύσης και του γαλάζιου της λίμνης και του νερού.
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ
http://www.newsbeast.gr