«Τορπίλη» Χρυσόγονου: Κλείσιμο αξιολόγησης ή στάση πληρωμών...

Το επικίνδυνο σενάριο της παύσης πληρωμών στο Δημόσιο, προβλέπει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Απρίλιο.
Όπως εξηγεί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Φθιώτιδας, STAR FM,
και η αντιπολίτευση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, γιατί η χώρα κινδυνεύει άμεσα να μπει σε περιπέτειες, λόγω των δανειακών της υποχρεώσεων στις αρχές του καλοκαιριού.
Τα προβλήματα που προβλέπει πως θα προκύψουν σε περίπτωση μη έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, θυμίζουν έντονα ημέρες του καλοκαιριού του 2015. Συγκεκριμένα είπε ότι «θα πρέπει να στραγγίξουν όλα τα κρατικά ταμεία, να σταματήσουν οι πληρωμές σε όλους τους πιστωτές του δημοσίου, πράγμα το οποίο θα έχει άκρως δυσάρεστες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και θα καταστήσει ανέφικτη την επίτευξη του στόχου»...
«Θέλω να ελπίζω ότι μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Απριλίου που θα γίνει το επόμενο Eurogroup στη Μάλτα, διότι διαφορετικά το επόμενο (σ.σ. Eurogroup) θα είναι στις 22 Μάιου και μετά στις 15 Ιουνίου. Εκεί πλησιάζει επικίνδυνα ο Ιούλιος που πρέπει να γίνουν μεγάλες πληρωμές τοκοχρεολυσίων, κοντά στα επτά δισ. ευρώ, που είτε δεν θα μπορέσουν να βρεθούν, είτε θα βρεθούν με “αίμα και άμμο”», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Εάν πλησιάσει ο Ιούλιος «θα πρέπει να στραγγίξουν όλα τα κρατικά ταμεία, να σταματήσουν οι πληρωμές σε όλους τους προμηθευτές του Δημοσίου»
Πρόσθεσε ότι σε αυτήν την περίπτωση, «θα πρέπει να στραγγίξουν όλα τα κρατικά ταμεία, να σταματήσουν οι πληρωμές σε όλους τους προμηθευτές του Δημοσίου, κάτι που θα έχει άκρως δυσάρεστες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και θα καταστήσει ανέφικτη την επίτευξη του στόχου για ανάπτυξη 2,7% το 2017, πράγμα που θα σημαίνει ότι θα έχουμε απαιτήσεις από τους δανειστές για νέα χειρότερα μέτρα προκειμένου να κλείσει το κενό».
Ερωτηθείς για τη «δυστοκία» στις διαβουλεύσεις, είπε ότι οι δανειστές προβάλουν απαιτήσεις που είναι εν πολλοίς παράλογες, τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται «στη μειονεκτική θέση του οφειλέτη, ο οποίος απειλείται κάποια στιγμή με χρεοκοπία».http://www.imerisia.gr