Σουπιές με σπανάκι

Υλικά

λάδι
αλάτι

πιπέρι
1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι
3 ματσάκια μαϊντανό
1 ποτήρι νερό
1/2 λεμόνι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια. Ακόμη, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και στύβουμε το λεμόνι.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μαϊντανό και τις σουπιές στην κατσαρόλα, χωρίς νερό ή λάδι, επειδή οι σουπιές θα βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις ζεσταθούν λιγάκι, ρίχνουμε το λάδι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το φαγητό για λίγο.

Δύο με τρία λεπτά μετά προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε τις σουπιές να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά.

Ρίχνουμε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και σε 10 λεπτά και ανακατεύουμε.

Το αλάτι το βάζουμε στο τέλος του μαγειρέματος για να μην σφίξει το φαγητό. Επίσης, βάζουμε πιπέρι και σβήνουμε το φαγητό με το λεμόνι.

Ανακατεύουμε για να πάει παντού και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί. http://www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κότσι στη γάστρα

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Φτιάξτε σπιτική μαγιονέζα εύκολα και γρήγορα

Αλλεργικές παθήσεις σχετίζονται με ψυχικές διαταραχές

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων