Γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα

Υλικά

8-10 φρέσκα φύλλα κρούστας
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
400 γρ. ζάχαρη
70 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αβγά
2 βανίλιες
100 γρ. βούτυρο

για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
50 γρ. γλυκόζη

Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, τα αβγά και ανακατεύετε συνεχώς σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε  το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι. Προσθέτετε, εκτός φωτιάς, τη βανίλια και ανακατεύετε  για 1 λεπτό, ακόμη, μέχρι να αρχίσει η κρέμα να δένει. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε  την κρέμα να σφίξει, για περίπου 10-15 λεπτά.

Για να ετοιμάσετε το σιρόπι, βάζετε  σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Βουτυρώνετε ένα ταψί. Διπλώνετε 2 φύλλα και τα βάζετε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Απλώνετε άλλα δύο φύλλα, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα. Ρίχνετε την κρέμα, κλείνετε τα φύλλα και τα βουτυρώνετε.Απλώνετε άλλα 5 φύλλα από πάνω.

Βουτυρώνετε την επιφάνεια και κόβετε περιμετρικά τα φύλλα που περισσεύουν. 
Χαράζετε επιφανειακά το γαλακτομπούρεκο και το ραντίζετε με νερό. Ψήνετε στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά.Σιροπιάζετε το γαλακτομπούρεκο, ζεστό από τον φούρνο, με κρύο σιρόπι.      http://www.govastileto.gr