Εξόρμηση στη φύση στις πηγές του Αροάνιου

Σε υψόμετρο 700 μέτρων, σε κοντινή απόσταση από τα Καλάβρυτα και την Κλειτορία, το γραφικό Πλανητέρο περιβάλλεται από τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς, με πλατάνια και καρυδιές και το διαρκές κελάρυσμα των νερών από τις πηγές του Αροάνιου ποταμού.
Το χωριό με το ασυνήθιστο και
κάπως παράξενο όνομα είναι χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε έναν βραχώδη λόφο και χαρακτηρίζεται από τα πολλά νερά και το πανέμορφο δάσος. Απολαυστικός είναι ο περίπατος ανάμεσα στα πλατάνια, με την πλούσια βλάστηση να αποκαλύπτει το μεγαλείο της φύσης σε κάθε γωνιά, ενώ μέσα στο χωριό κυριαρχεί το παλιό πετρόκτιστο σχολείο και το καμπαναριό του Αγίου Νικολάου.
Το εκθαμβωτικό πλατανόδασος του Πλανητέρου μαζί με τις πηγές του Αροάνιου- τα νερά αναβλύζουν μέσα από τα βράχια- προστατεύονται ως περιοχή του δικτύου Natura 2000.
Κάντε μία στάση στον παραδοσιακό νερόμυλο, που έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί με τον ίδιο μηχανισμό και τη γενναιόδωρη ορμή του νερού. Στον ίδιο χώρο, και με μοναδική δύναμη το νερό, παραμένει σε λειτουργία και μία νεροτριβή.
Από το Πλανητέρο, ξεκινούν ενδιαφέροντα ορειβατικά μονοπάτια προς Ελατόφυτο, και Ντουρντουβάνα αλλά και το μονοπάτι Ε4 προς Λουσούς και Καλάβρυτα. Από εδώ ο δρόμος προς το Χελμό συνεχίζει ανηφορικά και σε μικρή απόσταση βρίσκεται το απόκοσμο και συναρπαστικό Σπήλαιο Λιμνών.
ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ ΑΡΟΑΝΙΟΣ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ ΑΡΟΑΝΙΟΣ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ ΑΡΟΑΝΙΟΣ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ ΑΡΟΑΝΙΟΣ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ ΑΡΟΑΝΙΟΣ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ ΑΡΟΑΝΙΟΣ
http://www.newsbeast.gr