Νηστίσιμο κέικ με μήλο και κανέλα

Υλικά

1 κούπα του καφέ κοπανισμένα καρύδια

3/4 της κούπας ελαιόλαδο
320 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 πορτοκάλι τον χυμό και το ξύσμα
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
½ κούπα του καφέ άχνη ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κούπα του καφέ ζάχαρη


Εκτέλεση


Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα, δεν χρειάζεται μίξερ.
Στη συνέχεια διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και αδειάζουμε στο μπολ με το μείγμα της ζάχαρης.

Στη συνέχεα ψιλοκόβουμε τα μήλα μας σε κυβάκια.
Έπειτα ρίχνουμε στο μείγμα μας το αλεύρι, τη σόδα, τον ξύσμα λεμονιού, την κανέλα, το καρύδι, και το ψιλοκομμένο μήλο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μας.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα αλειμμένη με φυτική μαργαρίνη και ψήνουμε στους 180 για 60 λεπτά περίπου στον αέρα.

Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να βγει από την φόρμα.

Όταν κρυώσει λίγο πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη! http://www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων