Γλυκό του κουταλιού κεράσι Σπιτική συνταγή, αρωματική και γευστική

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
  • 2 κιλά κεράσια
  • 2 κιλά ζάχαρη           

    Εκτέλεση

  • Αφαιρείτε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο μέσα στην κατσαρόλα που θα φτιάξετε το γλυκό, για να πέφτουν οι χυμοί του μέσα.
  • Βάζετε στην κατσαρόλα εναλλάξ στρώσεις κερασιών και ζάχαρης. Τα αφήνετε έτσι σκεπασμένα για 5 ώρες.
  • Βάζετε την κατσαρόλα στην υψηλότερη θερμοκρασία και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και την αρμπαρόριζα.
  • Το γλυκό θα αρχίσει να αφρίζει. Δεν το ξαφρίζετε, απλά ανακατεύετε. Ο αφρός θα «πέσει» σε λίγο. Από την ώρα που θα αρχίσει το βράσιμο μετράτε 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Όταν περάσουν τα 7 λεπτά, σβήνετε το μάτι της κουζίνας, ρίχνετε τον χυμό λεμόνι και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει πάνω στο μάτι.
  • Όταν κρυώσει γεμίζετε αποστειρωμένα βαζάκια.http://www.newsbeast.gr