Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Την κατασκευή μοτοσικλέτας χαμηλού κόστους στην Ελλάδα «υπόσχονται» Ελληνες φοιτητές

Ένα επιχειρησιακό πλάνο που αποδείκνυε ότι μπορεί να κατασκευαστεί στην Ελλάδα μοτοσικλέτα με χαμηλό κόστος παραγωγής, συγκριτικά με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής μοτοσικλέτας στον κόσμο, ήταν ικανό να εξασφαλίσει στην ομάδα Tyφoon Motoracing, του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του
Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τη δεύτερη θέση ως προς το σχέδιο εκβιομηχάνισης του προϊόντος και την ένατη στη συνολική βαθμολογία στο διεθνή διαγωνισμό MotoStudent 2016, που έγινε στα τέλη της περασμένης χρονιάς στην Ισπανία.
Η φοιτητική ομάδα, με τη βοήθεια των υπευθύνων καθηγητών του Πανεπιστημίου, Δ. Γιογκόπουλου και Γ. Νενέ, έγινε η πρώτη στην Ελλάδα που κατασκεύασε μια αγωνιστική μοτοσικλέτα τύπου MOTO GP3 διακοσίων πενήντα κυβικών, με καινοτομίες που αφορούσαν την εκτύπωση τμημάτων της μοτοσικλέτας σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.
"Συγκεντρώσαμε υψηλή βαθμολογία ανάμεσα σε 38 πανεπιστήμια στην κατηγορία μας και σε 50 συνολικά επειδή κάναμε ένα τέτοιο πλάνο που υποστηρίζει την παραγωγή του προϊόντος στην Ελλάδα και είναι απλό και εφικτό. Προβλέπει την δημιουργία μιας εταιρείας που θα βρίσκεται στην Αθήνα, θα διαθέτει δύο αντιπροσωπείες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και θα κατασκευάζει δύο μοτοσικλέτες την ημέρα, δηλαδή 600 το χρόνο. Η εταιρεία δεν θα φτιάχνει όλα τα μέρη της μοτοσικλέτας, για παράδειγμα τα φρένα, ή τα φανάρια, αλλά θα κατασκευάζει κάποια άλλα μέρη, όπως ο σκελετός και θα συναρμολογεί τη μηχανή και το σύνολο του οχήματος" εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο φοιτητής Γιώργος Κουτσάκης.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι η ομάδα Tyφoon Motoracing βρήκε θετική ανταπόκριση από χορηγούς στο στάδιο της κατασκευής της μηχανής, καθώς όπως λέει "πολλοί θέλησαν να επενδύσουν σε αυτό το εγχείρημα γιατί είναι μια ιδέα σχετικά οικονομική. Είναι άλλο να θέλεις να φτιάξεις ένα αυτοκίνητο και άλλο μια μοτοσικλέτα. Υπάρχει πολύς κόσμος στην Ελλάδα που αγαπά τη μοτοσικλέτα. Άλλωστε το κλίμα μας είναι ευνοϊκό για τη χρήση της και δεν υπάρχουν κατασκευαστές μοτοσικλέτας στη χώρα μας, τη στιγμή που είναι πολλοί εκείνοι που είτε καβαλάνε μοτοσικλέτα είτε ασχολούνται με την επισκευή και τη βελτίωσή της σαν χόμπι".
Για το ενδεχόμενο να τεθεί η μοτοσικλέτα σε γραμμή παραγωγής είναι επιφυλακτικός. Αναφέρει ότι γίνονται συζητήσεις, όμως αυτή τη στιγμή η ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προετοιμάζει την κατασκευή μιας νέας μοτοσικλέτας που προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2018. "Ψάχνουμε να βρούμε πώς θα καινοτομήσουμε την ερχόμενη φορά" λέει χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τους λόγους που ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο αντικείμενο ο Γιώργος Κουτσάκης θυμάται τις ώρες που περνούσε με τις μοτοσικλέτες όταν ήταν μαθητής λυκείου και προσθέτει ότι στο πανεπιστήμιο διαπίστωσε πως αυτή η ενασχόληση μπορούσε να εξελιχτεί και στο ακαδημαϊκό επίπεδο. "Υπάρχουν στο πανεπιστήμιο τέτοιες δυνατότητες. Διαπιστώσαμε επίσης ότι μπορεί να υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες στη χώρα, αλλά η ομάδα μας συγκέντρωσε χορηγίες από εταιρείες που πίστεψαν στην ιδέα μας" υπογραμμίζει.
Μέλη της ομάδας Tyφoon Motoracing είναι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Θερμαϊκού διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή εκδήλωση για την παρουσίαση και την επίδειξη της μοτοσικλέτας. "Όταν βλέπει κανείς νέα παιδιά να προσβλέπουν στην ανάπτυξη των σπουδών τους και στη συμβολή τους για ανάταση της χώρας, σε μια περίοδο που λόγω της οικονομικής κρίσης, τα πράγματα οδηγούνται στη φυγή της νεολαίας μας προς το εξωτερικό, αντιλαμβανόμαστε όλοι την σπουδαιότητα του παραπάνω επιτεύγματος των φοιτητών μας", αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης. Η επίδειξη της μοτοσικλέτας θα γίνει από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής ενώ εκδήλωση για το θέμα θα γίνει στις έξι το απόγευμα της ίδιας μέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας.http://www.imerisia.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Στο φως οινοποιείο ηλικίας 1.500 ετών

Το οινοποιείο 1.500 ετών που βρέθηκε στο Ισραήλ, ήταν μια επιχείρηση βιομηχανικής κλίμακας που παρήγαγε μισό εκατομμύριο γαλόνια ετησίως, για τους πότες της Μεσογείου. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, έφτιαχνε μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Μεσογείου της βυζαντινής εποχής.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

σουφλέ σοκολάτας η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: 125gr κουβερτούρα 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά κακάο 1 αυγό 1 πρέζα γαρίφαλο