Μπακαλιάρος κατσαρόλας

Υλικά για 1-2 άτομα

  • 600 γραμμάρια ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας, ελαιόλαδο
  • 750 γραμμάρια πράσο, σε ροδέλες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμάρια πατάτες, σε χοντρές ροδέλες
  • 750 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένη πάπρικα   

    Εκτέλεση

  • Σοτάρετε το σκόρδο σε λάδι μέχρι να ροδίσει. Αφού το βγάζετε, σοτάρετε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τις ροδέλες πατάτας, αλατοπίπερο και δάφνη.
  • Προσθέτετε νερό και αφήνετε το μείγμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Κατόπιν χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε για μισή ώρα.
  • Λιώνετε το σοταρισμένο σκόρδο και ανακατεύετε με τη πάπρικα. Τοποθετείτε όλο το μείγμα σε ένα τηγάνι και ανακατεύετε.
  • Τεμαχίζετε το βακαλάο σε μέτρια κομμάτια (περίπου 2-3 εκατοστών) και τα τοποθετείτε και αυτά στο τηγάνι.
  • Αφήστε να σιγοψηθούν για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ο μπακαλιάρος.  http://www.newsbeast.gr