ΕΝΑΣ ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ GREXIT

Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου να συνοδευτεί ταυτόχρονα από τις πιο κάτω ενέργειες, οι οποίες συνιστούν περιληπτικά έναν οδικό χάρτη επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, δηλαδή μια εναλλακτική πρόταση ή με άλλα λόγια, ένα “Plan B”:

1) Αλλαγή του πολιτικού συστήματος, μέσω
της αλλαγής του Συντάγματος

2) Επίτευξη μιας ισχυρής οικονομικής και στρατιωτικής συμμαχίας, πέρα από τη γερμανική επιρροή, για εξασφάλιση των συνόρων και ενδεχόμενη οικονομική στήριξη.

3) Καθορισμός ισοτιμίας ένα προς ένα και ακολούθως λελογισμένη υποτίμηση για αύξηση της ανταγωνιστικότητας στον τομέα εισαγωγών - εξαγωγών.

4) Επιβολή για ένα διάστημα διατίμησης στο εσωτερικό, προϊόντων και υπηρεσιών, με τον ορισμό ενός ανώτατου πλαφόν σε κάθε περίπτωση,  για να αποφευχθεί ο πληθωρισμός και η εκμετάλλευση του λαού.

5) Επιβολή δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα και ειδικά σε αυτά που όμοιά τους παράγονται στην Ελλάδα.

6) Έλεγχος συναλλάγματος και απαγόρευση συναλλαγών σε άλλο νόμισμα.

7) Προφανώς τα πιο πάνω επιβάλλουν έξοδο από την ΕΕ ή τουλάχιστον ειδική συμφωνία.

8) Μείωση φορολογίας στα καύσιμα, ώστε μαζί με το πλαφόν, να συγκρατηθεί χαμηλά η τιμή τους.

9) Μείωση της φορολογίας και επιβολή φορολογίας στο καθαρό εισόδημα (έσοδα – έξοδα).

10) Κατάργηση της γραφειοκρατίας και εύκολη δανειοδότηση της κοινωνικής βάσης, (κυρίως μέσα από μία νέα ειδική δημόσια τράπεζα) για ανάπτυξη νέας επιχειρηματικότητας και ανακάτεμα της κοινωνικής τράπουλας.

11) Φυσικά επανεξέταση των χρεών της χώρας, κάτω από νέο αποφασιστικό πρίσμα, που μπορεί να φτάσει μέχρι τη μονομερή διαγραφή.

12) Επανεξέταση των χρεών των πολιτών, των μεταβιβάσεων ακινήτων και των πλειστηριασμών που έγιναν κάτω από συνθήκες ανωτέρας βίας, καθώς και αποχαρακτηρισμός των πολιτών από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.
Όλα τα ανωτέρω, τα οποία τώρα (μέσα στο ευρώ και την ΕΕ) δεν μπορούν επιβληθούν, θα δημιουργήσουν ένα θερμοκήπιο οικονομικής έκρηξης και κυρίως ανάπτυξης του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα της οικονομίας και φυσικά αύξηση κατακόρυφα της ανταγωνιστικότητας..
Σε κάθε περίπτωση, αν συνεχίσουμε έτσι όπως πάμε, δηλαδή ένα ξέφραγο αμπέλι, με μέτρα εξαθλίωσης και με ξένο νόμισμα, θα διαλυθούν η χώρα και το ίδιο το Έθνος.
Πέτρος Χασάπης