Cheesecake με λεμόνι χωρίς γλουτένη.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

Για τη βάση
  • 200 γρ. μπισκότα χωρίς γλουτένη
  • 60 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. maizena
  • 4 αυγά (χωριστά τους κρόκους με τα ασπράδια)
  • Χυμό ζεστό από ένα μεγάλο λεμόνι                      

    Εκτέλεση

  • Παίρνουμε μία φόρμα για το cheesecake και τοποθετούμε κάτω αντικολλητικό χαρτί.
  • Περνάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με το βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα στη βάση από τη φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • Για τη γέμιση χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ύστερα την κρέμα γάλακτος, το ανθότυρο, τη maizena, το χυμό και το ζεστ λεμονιού.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια και με μία σπάτουλα τα προσθέτουμε στο μείγμα στο μίξερ ανακατεύοντας απαλά να μη πέσει ο όγκος.
  • Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. http://www.newsbeast.gr