Κοκκάρι, το γραφικό λιμανάκι της Σάμου

Δέκα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Σάμου, πάνω στον παραλιακό δρόμο του νησιού, βρίσκεται το Κοκκάρι, μικρό λιμάνι με όμορφα καλά διατηρημένα σπίτια και ωραίες παραλίες.
Χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα πάνω στα ερείπια παλαιότερου οικισμού και για το όνομά του υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη λέει πως σχετίζεται με την
καλλιέργεια του κοκκαριού, του μικρού κρεμμυδιού, δηλαδή, και η δεύτερη πως σχετίζεται με το όνομα του πρώτου ιδιοκτήτη.
Οι μόνιμοι κάτοικοι του Κοκκαρίου ασχολούνται ως επί το πλείστον με τον τουρισμό, καθώς το γραφικό λιμανάκι είναι από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά μέρη της Σάμου. Τα καλοδιατηρημένα σπίτια στον οικισμό, η πλούσια βλάστηση στην περιοχή και οι όμορφες παραλίες, όποως οι Τσαμαδού και Λεμονάκια, προσελκύουν πλήθος επισκεπτών που βρίσκουν στο Κοκκάρι αρκετές επιλογές για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση.
Οι παραθεριστές του Ιουλίου έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και στο μεγάλο πανηγύρι που διοργανώνεται στις 27 Ιουλίου, στη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα.
ΣΑΜΟΣ ΚΟΚΚΑΡΙ ΣΑΜΟΣ ΚΟΚΚΑΡΙ ΣΑΜΟΣ ΚΟΚΚΑΡΙ ΣΑΜΟΣ ΚΟΚΚΑΡΙ ΣΑΜΟΣ ΚΟΚΚΑΡΙ ΣΑΜΟΣ ΚΟΚΚΑΡΙ ΣΑΜΟΣ ΚΟΚΚΑΡΙ ΣΑΜΟΣ ΚΟΚΚΑΡΙ ΣΑΜΟΣ ΚΟΚΚΑΡΙhttp://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Σπιτικό προφιτερόλ

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

Το ξέφρενο πάρτι ξανάρχισε...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων