Σαρδέλα γεμιστή.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γρ. σαρδέλα
  • 1 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 12 γρ. κρόκο αυγού παστεριωμένο
  • Αλεύρι για το πανάρισμα
  • 4 γρ. φρυγανιά
  • 8 γρ. ασπράδι αυγού παστεριωμένο
  • 1 γρ. πιπέρι
  • 180 γρ edam Γερμανίας 40% λιπαρά

Εκτέλεση     Καθαρίζουμε τη σαρδέλα από το κεντρικό κόκκαλο προσέχοντας να μη μας διαλυθεί και να μη κόψουμε την ουρά. Την ξεπλένουμε και τη βάζουμε σε μια σχάρα να στραγγίξει. Σε μια μπασίνα βάζουμε το μαϊντανό, τον κρόκο και το ασπράδι αυγού, το edam, το πιπέρι και την φρυγανιά και πλάθουμε ώστε να γίνουν μια ζύμη. Πλάθουμε σε μπαστουνάκια διαμέτρου 5 χιλιοστών περίπου και μήκος όσο είναι η κάθε σαρδέλα. Αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες και τοποθετούμε μέσα το μπαστουνάκι τυριού. Κλείνουμε με μια άλλη σαρδέλα, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά στους 180°C. http://www.newsbeast.gr