Βουτιές με φόντο το κάστρο στο ατμοσφαιρικό Φραγκοκάστελο.Ταξιδιωτική απόλαυση στην Κρήτη και τους θρυλικούς Δροσουλίτες

Σε μια μικρή πεδιάδα, με τα Λευκά Όρη να ορθώνονται επιβλητικά πίσω της, βρίσκεται ο παραθαλάσσιος οικισμός του Φραγκοκάστελου, διάσημη για το περίφημο ενετικό κάστρο και τους Δροσουλίτες. Σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων από τα Χανιά, κοντά στη Χώρα Σφακίων, το Φραγκοκάστελο ξεναγεί τον επισκέπτη στην Κρήτη μιας άλλης εποχής.

Ο οικισμός διαθέτει λίγα σπίτια και καταλύματα για τους ταξιδιώτες. Το βενετσιάνικο κάστρο του με τους πολυθρύλητους Δροσουλίτες «σφραγίζει» το τοπίο και, καθώς διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, σε ταξιδεύει στο παρελθόν.
Μπροστά στο κάστρο υπάρχει αμμουδιά με ρηχά τιρκουάζ νερά, ιδανική για παιδιά. Δυτικά θα βρείτε ακρογιαλιά με βότσαλα και βυθό με βράχια, ιδανική για εξερεύνηση με μάσκα. Στην αντίθεση κατεύθυνση, σε περίπου 300 μέτρα, βρίσκεται μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης, η Ορθή Άμμος με τις εντυπωσιακές αμμοθίνες της και τα κρυστάλλινα νερά της.
Ιδανικές μέρες για να επισκεφθείτε το Φραγκοκάστελο είναι όταν δεν φυσούν δυνατοί άνεμοι, για να απολαύσετε την ήρεμη θάλασσα και να αποφύγετε το «μαστίγωμα» της άμμου.ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ ΚΡΗΤΗΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ ΚΡΗΤΗΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ ΚΡΗΤΗΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ ΚΡΗΤΗ
ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ ΚΡΗΤΗhttp://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιό σου και τι ρόλο παίζουν οι άλλοι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου...

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων