Δονούσα, μαγευτικός προορισμός για γαλήνιες διακοπές

Σαν ο χρόνος να σταματά, το καλοκαίρι στη Δονούσα σε κατακτά και σε ενσωματώνει στο πανέμορφο νησί των Μικρών Κυκλάδων. Τα μάτια σου γεμίζουν με το λευκό των σπιτιών της, το μπλε της θάλασσας, το λευκό της άμμου.
Συναρπαστική μέσα στην απλότητά της, η Δονούσα κρύβει στα περίπου 13 τετραγωνικά χιλιόμετρά της
μεγάλες συγκινήσεις: τέσσερις οικισμούς, με βασικό τον Σταυρό ή Κάμπο, που είναι και το λιμάνι της, υπέροχες παραλίες, αμμουδιές και όρμους. Και θέα να ξεκουράζεται το βλέμμα σου και να παίρνει δυνάμεις για τον χειμώνα που θα έρθει.
Η Δονούσα είναι το βορειότερο νησί των Μικρών Κυκλάδων και βρίσκεται ανατολικά της Νάξου και βόρεια της Αμοργού. Η καρδιά του νησιού χτυπά στον Σταυρό, το μεγαλύτερο χωριό του στο νοτιοδυτικό άκρο του, με τα λευκά του σπίτια με τα μπλε και πράσινα παράθυρα να ταυτίζονται με την κλασική κυκλαδίτικη εικόνα. Ο οικισμός φτιάχτηκε από τους πρώτους κατοίκους, που ήρθαν στο νησί από την Αμοργό.
Στην άνυδρη, σε γενικές γραμμές, Δονούσα, το νερό ρέει άφθονο στο χωριό Μερσίνι, τροφοδοτώντας γενναιόδωρα τη φύση. Μπάνιο θα κάνετε στο Λιβάδι, το Λιμενάρι και την Καλοταρίτισσα, ενώ στον βυθό του Κέδρου διακρίνεται το ναυάγιο γερμανικού πλοίου από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Με καΐκι μπορείτε να φτάσετε και σε όλες τις απρόσιτες από ξηράς, εξίσου εντυπωσιακές, παραλίες με σμαραγδένια νερά.
Οι επτά ώρες που θα χρειαστείτε από τον Πειραιά για να φτάσετε στη Δονούσα- εκτός κι αν επιλέξετε τον θαλερό «Σκοπελίτη»- αξίζουν χωρίς καμία αμφιβολία τον κόπο. ΔΟΝΟΥΣΑ ΔΟΝΟΥΣΑ ΔΟΝΟΥΣΑ ΔΟΝΟΥΣΑ ΔΟΝΟΥΣΑhttp://www.newsbeast.gr