Πλώρη για τους κοσμοπολίτικους Παξούς.Ειδυλλιακό τοπίο στα σμαραγδένια νερά του Ιονίου

Ελαιώνες όσο φτάνει το βλέμμα. Νερά γαλανά και πράσινα. Ο Γάιος είναι το λιμάνι και η πρωτεύουσα των Παξών, ενώ οι άλλοι δύο οικισμοί του νησιού είναι ο Λογγός και η Λάκκα. Αέρας κοσμοπολίτικος, λιμανάκια και όρμοι γεμάτα ιστιοπλοϊκά, και τα δύο νησάκια, η Παναγιά κι ο Άγιος Νικόλαος,
σαν να «φρουρούν» το πανέμορφο αυτό νησί του Ιονίου. Το κάστρο του Αγίου Νικολάου, που ξεκίνησε να χτίζεται το 1423 και ανακατασκευάστηκε το 1510 από τους Ενετούς, έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο.
Σε απόσταση επτά μιλίων νότια της Κέρκυρας και οκτώ μιλίων από την Ήπειρο, οι Παξοί θα σας γοητεύσουν. Κατάφυτοι, με τους ελαιώνες που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα, και τους μικρούς αμπελώνες, μοιάζουν με μια πράσινη πινελιά μέσα στο γαλάζιο Ιόνιο.
Από τον Γάιο θα ξεκινήσετε για να κάνετε τον γύρο του νησιού ή για να πεταχτείτε στους γειτονικούς Αντίπαξους. Κάντε μια στάση στη Λάκκα, τον οικισμό μέσα σε απάνεμο όρμο στα βόρεια των Παξών. Στον γραφικό Λογγό με την όμορφη παραλία απολαύστε το φαγητό σας και την ευχάριστη ατμόσφαιρα του νησιού.
Όσο για το κολύμπι, οι εξωτικές παραλίες του Ιονίου θα σας μείνουν αξέχαστες. Βουτήξτε στα διάφανα νερά στον Ορκό, στους Παξούς αλλά και στη Βρίκα και το Βουτούμι, στους Αντίπαξους. Γυρίζοντας τα νησιά με καΐκι θα βρείτε πολλούς ακόμα όρμους και φιλόξενα σημεία για να νιώσετε τη γενναιοδωρία του προικισμένου αυτού τόπου.
ΠΑΞΟΙΠΑΞΟΙΠΑΞΟΙΠΑΞΟΙΠΑΞΟΙΠΑΞΟΙΠΑΞΟΙΠΑΞΟΙ ΠΑΞΟΙ ΠΑΞΟΙhttp://www.newsbeast.gr