Η Κρήτη στο τραπέζι σου: Παραδοσιακό κρέας τσιγαριαστό. Φτιάξτε το ονομαστό σφακιανό γιαχνί

Υλικά
1,1/2 κιλό αρνί 1/2 με 3/4 νεροπότηρο λάδι 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα κρεμμύδια αλάτι πιπέρι χυμό από 1,5 λεμόνι

Εκτέλεση Πλένουμε καλά το κέρας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια,
το στραγγίζουμε καλά Βάζουμε το λάδι στο τσικάλι, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το κρέας στο τσικάλι. Πριν κάψει βάζουμε το κρέας, και το κρεμμύδι. και ανακατεύομε το κρέας συχνά σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρις ότου ασπρίσει. Κατόπιν προσθέτουμε το λεμόνι, κλείνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να τσιγαρίζεται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει χωρίς να το ανακατέψουμε καθόλου.
Τα μυστικά της μαγείρισσας -Δεν βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό. -Δεν βάζουμε ρίγανη γιατί σκληραίνει το αρνί.  Αν σας αρέσε βάλτε μετά το μαγείρεμα www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Ο νέος «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ που ακούει τα πάντα

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων