Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Η Κρήτη στο τραπέζι σου: Παραδοσιακό κρέας τσιγαριαστό. Φτιάξτε το ονομαστό σφακιανό γιαχνί

Υλικά
1,1/2 κιλό αρνί 1/2 με 3/4 νεροπότηρο λάδι 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα κρεμμύδια αλάτι πιπέρι χυμό από 1,5 λεμόνι

Εκτέλεση Πλένουμε καλά το κέρας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια,
το στραγγίζουμε καλά Βάζουμε το λάδι στο τσικάλι, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το κρέας στο τσικάλι. Πριν κάψει βάζουμε το κρέας, και το κρεμμύδι. και ανακατεύομε το κρέας συχνά σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρις ότου ασπρίσει. Κατόπιν προσθέτουμε το λεμόνι, κλείνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να τσιγαρίζεται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει χωρίς να το ανακατέψουμε καθόλου.
Τα μυστικά της μαγείρισσας -Δεν βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό. -Δεν βάζουμε ρίγανη γιατί σκληραίνει το αρνί.  Αν σας αρέσε βάλτε μετά το μαγείρεμα www.govastileto.gr