Η Κρήτη στο τραπέζι σου: Παραδοσιακό κρέας τσιγαριαστό. Φτιάξτε το ονομαστό σφακιανό γιαχνί

Υλικά
1,1/2 κιλό αρνί 1/2 με 3/4 νεροπότηρο λάδι 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα κρεμμύδια αλάτι πιπέρι χυμό από 1,5 λεμόνι

Εκτέλεση Πλένουμε καλά το κέρας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια,
το στραγγίζουμε καλά Βάζουμε το λάδι στο τσικάλι, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το κρέας στο τσικάλι. Πριν κάψει βάζουμε το κρέας, και το κρεμμύδι. και ανακατεύομε το κρέας συχνά σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρις ότου ασπρίσει. Κατόπιν προσθέτουμε το λεμόνι, κλείνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να τσιγαρίζεται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει χωρίς να το ανακατέψουμε καθόλου.
Τα μυστικά της μαγείρισσας -Δεν βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό. -Δεν βάζουμε ρίγανη γιατί σκληραίνει το αρνί.  Αν σας αρέσε βάλτε μετά το μαγείρεμα www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων