Η Κρήτη στο τραπέζι σου: Παραδοσιακό κρέας τσιγαριαστό. Φτιάξτε το ονομαστό σφακιανό γιαχνί

Υλικά
1,1/2 κιλό αρνί 1/2 με 3/4 νεροπότηρο λάδι 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα κρεμμύδια αλάτι πιπέρι χυμό από 1,5 λεμόνι

Εκτέλεση Πλένουμε καλά το κέρας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια,
το στραγγίζουμε καλά Βάζουμε το λάδι στο τσικάλι, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το κρέας στο τσικάλι. Πριν κάψει βάζουμε το κρέας, και το κρεμμύδι. και ανακατεύομε το κρέας συχνά σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρις ότου ασπρίσει. Κατόπιν προσθέτουμε το λεμόνι, κλείνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να τσιγαρίζεται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει χωρίς να το ανακατέψουμε καθόλου.
Τα μυστικά της μαγείρισσας -Δεν βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό. -Δεν βάζουμε ρίγανη γιατί σκληραίνει το αρνί.  Αν σας αρέσε βάλτε μετά το μαγείρεμα www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων