H τέλεια κιμαδόπιτα

ΥΛΙΚΑ :
1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό έτοιμο 400 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος 2 κρεμμύδια ξερά 150 γραμ. τυρί γραβιέρα τριμμένη 100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη 100 γραμ. τυρί μυζήθρα τριμμένη 100 ml κρασί λευκό 2 αυγά Αλάτι Πιπέρι 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλικομμένος 80 γραμ. βούτυρο Λίγο σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το βούτυρο και σωτάρουμε τον κιμά και τα κρεμμύδια για 7-8 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 25-30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και τον μαϊντανό. Τέλος ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε στρογγυλό ταψί αλείφοντας το καθένα με βούτυρο και απλώνουμε τον κιμά. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με βούτυρο. Κάνουμε το τελευταίο φύλλο σουρωτό ( σαν πιέτες ) και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 50-55 λεπτά.             http://www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων