H τέλεια κιμαδόπιτα

ΥΛΙΚΑ :
1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό έτοιμο 400 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος 2 κρεμμύδια ξερά 150 γραμ. τυρί γραβιέρα τριμμένη 100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη 100 γραμ. τυρί μυζήθρα τριμμένη 100 ml κρασί λευκό 2 αυγά Αλάτι Πιπέρι 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλικομμένος 80 γραμ. βούτυρο Λίγο σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το βούτυρο και σωτάρουμε τον κιμά και τα κρεμμύδια για 7-8 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 25-30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και τον μαϊντανό. Τέλος ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε στρογγυλό ταψί αλείφοντας το καθένα με βούτυρο και απλώνουμε τον κιμά. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με βούτυρο. Κάνουμε το τελευταίο φύλλο σουρωτό ( σαν πιέτες ) και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 50-55 λεπτά.             http://www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων