Η Ελλάδα στις 9 χειρότερες αγορές real estate... Νέα «βουτιά» στις τιμές των ακινήτων...

Η κατάσταση στην αγορά του real estate στην Ελλάδα είναι δεδομένη. Η αγορά έχει «παγώσει» από...

το ξέσπασμα της κρίσης και πλέον χρειάζεται μία πραγματική «έκρηξη», προκειμένου να επανεκινηθεί η άλλοτε «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας, παρουσιάζοντας σημάδια ανάκαμψης. Την αίσθηση που έχουμε όσοι ζούμε στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε το άρθρο-έρευνα του Business Insider για την κατάσταση την παγκόσμια αγορά real estate. Σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό και τα στοιχεία του Global Property Guide, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις εννέα χειρότερες αγορές ακινήτων σε όλον τον κόσμο, καθώς το δεύτερο τρίμηνο του 2017, οι τιμές διολίσθηκαν ακόμη πιο χαμηλά.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι τιμές των ελληνικών ακινήτων έπεσαν κατά 2,53%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Πάνω από την Ελλάδα στην αρνητική λίστα του real estate, βρίσκονται το Πουέρτο Ρίκο, που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τους τυφώνες, η Ρωσία, το Κατάρ, τα Σκόπια, η Αίγυπτος, η Ουκρανία του εμφυλίου πολέμου, η Σιγκαπούρη, που ούτως ή άλλως τα ακίνητα είναι πανάκριβα και η Ταϊλάνδη.

Όσον αφορά τις πέντε πιο ανθηρές αγορές ακινήτων, βρίσκουμε την Ισλανδία (αύξηση 21,28%), το Χονγκ Κονγκ (+19,27%), την Ιρλανδία (+13,52%), τον Καναδά (+13,08%) και τη Ρουμανία (+8,87%).

Η λίστα με τις εννιά αγορές ακινήτων που είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017:

1. Πουέρτο Ρίκο
2. Ρωσία
3. Κατάρ
4. ΠΓΔΜ
5. Αίγυπτος
6. Ουκρανία
7. Σιγκαπούρη
8. Ταϊλάνδη
9. Ελλάδα           nonews-news.blogspot.gr