Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017

Λαδοκούλουρα Λευκαδίτικα

Πώς έλεγε ένα παλιό παιδικό τραγούδι; Ο φούρνος θα τα ψήσει, το σπίτι θα μυρίσει! Η συνταγή έρχεται από την όμορφη Λευκάδα και υπόσχεται να σου δώσει το πιο νόστιμο συνοδευτικό για τον καφέ που ετοίμασες με τα χεράκια σου!

Συστατικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 ποήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ούζο

1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
Nερό όσο πάρει

Τρόπος μαγειρέματος
Ζύμωσε σε μια λεκάνει όλα τα υλικά μαζί χωρίς να προσθέσεις το νερό
Στη συνέχεια ρίξε σιγά, σιγά το νερό πλάθοντας τη ζύμη ώσπου να ξεκολλά από τα χέρια
Σκέπασε τη λεκάνη και άφησε τη ζύμη να φουσκώσει και να ξεκουραστεί για μια ώρα
Πλάσε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα σε βολεύουν και στρώσε σε λαδωμένο ταψί. Άφησε όλο το βράδι να φουσκώσουν
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για καμιά ωρίτσα ή ώσπου να πάρουν ωραίο σκούρο καφέ χρώμα

Πηγή: Ελλάδας γεύσεις