Κορμός σοκολάτας με φουντούκια και σταφίδες

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
60 γρ. κακάο (περίπου 6 κουταλιές σούπας)

300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 πακέτα πτι μπερ
1 κούπα σταφίδα Σουλτανίνα
1 κούπα φουντούκια καβουρδισμένα
5 κουτ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση:


Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την άχνη το κονιάκ και το κακάο ανακατεύοντας να γίνει ένα σοκολατένιο μείγμα.

Ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς στο μείγμα αφού έχουμε καβουρδίσει για λίγο τα φουντούκια σε ένα μικρό τηγανάκι και ανακατεύουμε καλά.

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην σοκολάτα ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Βάζουμε το μείγμα μας σε μία αντικολλητική μακρόστενη φόρμα κέικ και πιέζουμε από πάνω καλά ώστε το μείγμα να πάει παντού στην κάτω μεριά της φόρμας.

Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες να παγώσει καλά.

Την στιγμή του σερβιρίσματος βουτάμε την φόρμα σε ζεστό νερό για λίγο και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγα φουντούκια και σταφίδες.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Η επισιτιστική κρίση είναι ήδη εδώ...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων