Κορμός σοκολάτας με φουντούκια και σταφίδες

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
60 γρ. κακάο (περίπου 6 κουταλιές σούπας)

300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 πακέτα πτι μπερ
1 κούπα σταφίδα Σουλτανίνα
1 κούπα φουντούκια καβουρδισμένα
5 κουτ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση:


Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την άχνη το κονιάκ και το κακάο ανακατεύοντας να γίνει ένα σοκολατένιο μείγμα.

Ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς στο μείγμα αφού έχουμε καβουρδίσει για λίγο τα φουντούκια σε ένα μικρό τηγανάκι και ανακατεύουμε καλά.

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην σοκολάτα ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Βάζουμε το μείγμα μας σε μία αντικολλητική μακρόστενη φόρμα κέικ και πιέζουμε από πάνω καλά ώστε το μείγμα να πάει παντού στην κάτω μεριά της φόρμας.

Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες να παγώσει καλά.

Την στιγμή του σερβιρίσματος βουτάμε την φόρμα σε ζεστό νερό για λίγο και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγα φουντούκια και σταφίδες.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

Σερβία και Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία υπό άκρα μυστικότητα – Αντιδράσεις από ΕΕ και ΗΠΑ

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

Πώς επιβιώνουν τα ζώδια μετά από ένα χωρισμό...

Εκτός πρίζας...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων