Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο

Υλικά

Για 4-6 άτομα


500 γραμμάρια ζυμαρικά τορτελίνια
1/2 κούπα τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1-2 κούπες σάλτσα ντομάτας
Μαϊντανό για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας

500 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
πολύ λίγο βασιλικό
50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
80 ml ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση


Βράστε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, περίπου 8-10 λεπτά και στραγγίζετε.
Στη συνέχεια ρίχνετε τα τορτελίνια σε ένα ταψί και απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας ανακατεύοντας.
Πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένο τυρί μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
Ψήνουμε στους 180 για 8-10 λεπτά. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε..

Για τη σάλτσα ντομάτας

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, λιώνουμε και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία για 15 λεπτά. govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Ο νέος «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ που ακούει τα πάντα

Επιδοτήσεις ρεύματος – Εκτός η γκαρσονιέρα του φοιτητή, εντός η βίλα της Εκάλης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων