Κέικ χωρίς ζάχαρη με λεμόνι.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 8 άτομα

  • 480 γρ. ασπράδι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 γρ. στέβια
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 6 γρ. μπέκιν πάουντερ
  • Ζεστ από 1 λεμόνι
Για το γλάσο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 40 γρ. ζάχαρη μαύρη         

    Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε ύστερα τη μισή στέβια.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέκιν και την υπόλοιπη στέβια.
  • Στο μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά το ασπράδι ανακατεύοντας απαλά να μη πέσει ο όγκος.
  • Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση (χωρίς να έχουμε βουτυρώσει πριν) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν είναι ψημένο στη μέση.
  • Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε το γλασάρουμε αφού έχουμε ανακατέψει το χυμό λεμονιού μαζί με τη μαύρη ζάχαρη. newsbeast.gr