Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

Ψαρόσουπα με ρύζι και λαχανικά

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κεφάλι από μεγάλο ροφό
  • 3 λίτρα νερό
  • 1 μάτσο σέλινο
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 2 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 2 κολοκύθια
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 1 αυγό
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο          

    Εκτέλεση

  • Χαράσσουμε σταυρωτά τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα.
  • Στη συνέχεια βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα καρότα και τα κολοκύθια ολόκληρα και τέλος το σέλινο.
  • Πάνω από τα λαχανικά βάζουμε το κεφάλι του ροφού. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο και 3 λίτρα νερό. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι.
  • Το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Μόλις είναι έτοιμο το ψάρι, το μετακινούμε σε μια πιατέλα.
  • Τα υπόλοιπα υλικά τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ και τα λιώνουμε.
  • Σουρώνουμε σε σίτα το ζωμό και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα πολτοποιημένα λαχανικά.
  • Αφού πάρει ξανά βράση η σούπα, ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Το ρύζι το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  • Στα 15 λεπτά σβήνουμε την εστία και χτυπάμε προαιρετικά το αυγολέμονο. Σε ένα πιάτο χτυπάμε ένα αυγό και 2 λεμόνια και μόλις ενωθούν, ρίχνουμε το μείγμα στη σούπα και την αυγοκόβουμε. newsbeast.gr