Λεμονάτο κοτόπουλο με σάλτσα μελιού

Υλικά:

2 κ. σούπας ελαιόλαδο
500 gr σπαράγγια σε μπουκιές

2 φλ. φουντίτσες μπρόκολου
αλάτι, πιπέρι
1 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε κύβους
6 φλ. ρύζι βρασμένο
σουσάμι
1/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
1/4 φλ. χυμός λεμονιού
1/4 φλ. μέλι
1 κ. σούπας corn flour
1 κ. σούπας σόγια σος
1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
1 πρέζα σκόνη τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Εκτέλεση:

Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε τα σπαράγγια με το μπρόκολο και αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά.

Μετάφερε τα λαχανικά σε ένα μπολ και επανάφερε το τηγάνι στη φωτιά.

Ρίξε το υπόλοιπο λάδι μαζί με το κομμένο κοτόπουλο και αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου έξι λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το ζωμό κοτόπουλου με το λεμόνι, το μέλι, το cor flour, τη σόγια σος, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ και το σκόρδο.

Πρόσθεσε το μείγμα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και βράσε για ένα λεπτό μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Αφαίρεσε το φαγητό από το τηγάνι, μοίρασέ το σε πιάτα και σέρβιρε με τα σοταρισμένα λαχανικά και βρασμένο ρύζι, πασπαλίζοντας με το σουσάμι. govastileto.gr