ηπειρώτικη Αλμυρή ριζόπιτα.

Υλικά
1 πακέτο έτοιμο παραδοσιακό φύλλο για πίτες
200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
400 γραμμάρια τυρί φέτα

400 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
1 ½ φλιτζάνια λίγο βρασμένο ρύζι Καρολίνα
λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 3 -4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.Ανακατεύετε τα τυριά ψιλοκομμένα με το μισοβρασμένο ρύζι και με λίγο αλάτι.Βουτυρώνετε το ταψί, παίρνετε τα φύλλα ένα ένα τα βουτυρώνετε και βάζετε την γέμιση,εναλλάξ με τα φύλλα.Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το ρίχνετε σιγά – σιγά πάνω στη πίτα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί μια ώρα ώστε να τραβήξει το αυγό και το γάλα. Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Extra tip: Μην πιέσετε τα φύλλα της πίτας όπως κάνετε στην τυρόπιτα για να είναι περισσότερο αφράτα.

be2news.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Η επισιτιστική κρίση είναι ήδη εδώ...

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Αδιανόητο: Φοιτήτρια πήγε να καταγγείλει βιασμό, την έδιωξαν και κατέληξε... ξυλοκοπημένη και... κατηγορούμενη

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων