Ναύπακτος, ταξίδι στην ιστορία

Η Ναύπακτος είναι μια από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις, που γνώρισε περιόδους «χρυσές» και ταυτίστηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Χτισμένη ανάμεσα στις εκβολές του Μόρνου και το Αντίρριο, στον Κορινθιακό, λέγεται πως πήρε το όνομά της από τις λέξεις ναυς και πήγνυμι, που σημαίνει «κατασκευάζω πλοίο». Για πρώτη φορά εμφανίζεται το 1104 π.Χ. στην κάθοδο των Δωριέων.

Η σημασία της αποτυπώνεται και στην σημαντική οχύρωσή της, που ξεκινά από το λιμάνι και ύστερα από τρία αλλεπάλληλα τείχη καταλήγει στο κάστρο.
Στο Βυζάντιο, αποτέλεσε σταθμό των ταξιδιωτών που κατευθύνοντας στην Ιταλία και την Πόλη. Έγινε δεσποτάτο, προσφέρθηκε ως προίκα, πέρασε στην ενετοκρατία και το 1458 πολιορκήθηκε από τον Μωάμεθ τον Πορθητή. Τελικά η πόλη παραδόθηκε το 1499.
Το πιο γνωστό ιστορικό ορόσημο που συνδέθηκε με την πόλη είναι η ναυμαχία της Ναυπάκτου, το 1571, γιατί στη μάχη εκείνη αναχαιτίστηκε η απειλητική για την Ευρώπη τουρκική ναυτική δύναμη.
Κάντε τη βόλτα σας στο ενετικό λιμάνι και στο κέντρο της πόλης απολαύστε τη θέα των παραδοσιακών σπιτιών και τους περιπάτους στα πλακόστρωτα καλντερίμια. Το κάστρο πάνω στον λόφο, πίσω από την πόλη, συνδέει το σήμερα με το χθες και θυμίζει στον επισκέπτη πως σε αυτή τη γωνιά του κόσμου η ιστορία κουβαλά στην πλάτη της αιώνες.
Από τη Ναύπακτο μπορείτε να οργανώσετε και εξορμήσεις στην Ορεινή Ναυπακτία με τα πυκνά δάση, τις ρεματιές και τον κυρίαρχο Εύηνο, όπου γίνεται και σπορ στο νερό.
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣnewsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιό σου και τι ρόλο παίζουν οι άλλοι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου...

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων