Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Πίτσα με σπανάκι και παρμεζάνα.Με υπέροχη και ιδιαίτερη γεύση

Υλικά για 2 άτομα

Για τη ζύμη
  • 400 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
  • 20 γραμμάρια μαγιά νωπή
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 200 γραμμάρια νερό
Για τη γέμιση
  • 350 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο
  • 350 γραμμάρια ντομάτες σε ροδέλες
  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο        

    Εκτέλεση

  • Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, φτιάχνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και μέσα εκεί ρίχνουμε τη μαγιά, διαλυμένη σε λίγο νερό με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει πολύ μαλακή.
  • Ζυμώνουμε για 10 λεπτά ώσπου η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή.
  • Σχηματίζουμε με τη ζύμη μία μπάλα, τη χαράζουμε στα 4 για να φουσκώσει πιο εύκολα, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
  • Αφού φουσκώσει, την ξαναζυμώνουμε, την ανοίγουμε και την απλώνουμε σε ταψί.
  • Για τη γέμιση, βράζουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  • Ρίχνουμε στην ανοιγμένη ζύμη τις ντομάτες, το μείγμα σπανακιού, το μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με το λάδι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. newsbeast.gr