Κοτόπιτα με σφολιάτα.Λαχταριστή πίτα με πλούσια υλικά

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 φύλλα σφολιάτα εμπορίου
  • 1 κοτόπουλο ή 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 3 αυγά
  • 4 καρότα τριμμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο            

    Εκτέλεση

  • Ζητάμε από το χασάπη να μας καθαρίσει το κοτόπουλο ή το καθαρίζουμε εμείς. Διαφορετικά προτιμήστε φιλέτα στήθος κοτόπουλου που δεν χρειάζονται ξεκοκάλισμα.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα για να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Ρυθμίζοντας τη φωτιά σε χαμηλή ένταση ρίχνουμε σε ένα τηγάνι 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, να ζεσταθεί.
  • Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα ξερά κρεμμύδια, ανακατεύουμε και περιμένουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Όταν μαλακώσουν, βάζουμε μαζί με τα ξερά κρεμμύδια, τέσσερα καρότα τριμμένα, τέσσερα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε τα υλικά στο τηγάνι 10 λεπτά περίπου για να πιουν τα υγρά τους. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Τότε ρίχνουμε στο τηγάνι τα κομμάτια από το βρασμένο κοτόπουλο, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και δύο χτυπημένα αυγά.
  • Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί με βούτυρο και τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας. Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα με το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
  • Καλύπτουμε το μείγμα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κλείνουμε την άκρη της ένωσης των δύο φύλλων γυρίζοντας τα φύλλα προς τα μέσα.
  • Χαράσσουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια.
  • Σε ένα πιάτο χτυπάμε 1 αυγό και 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα και αλείφουμε με ένα πινέλο την πίτα.
  • Τοποθετούμε την πίτα στο φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά, στην τελευταία σχάρα και στο πρόγραμμα με (πάνω και κάτω αντιστάσεις). www.newsbeast.gr