Από τη Δευτέρα στα μπλόκα οι αγρότες...

Στους δρόμους βγαίνουν οι αγρότες που συσπειρώνονται γύρω από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Σε σύσκεψη της γραμματείας της Επιτροπής (η οποία εκπροσωπεί 14 Ομοσπονδίες και πάνω από 100 αγροτικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα), που ολοκληρώθηκε μετά το...

μεσημέρι της Τρίτης στη Λάρισα, αποφασίστηκε η έξοδος των τρακτέρ στους δρόμους αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, τουλάχιστον έως τις 27 Ιανουαρίου.

Τα σημεία καθώς και η περαιτέρω μορφή των αγωνιστικών παρεμβάσεων (αν δηλαδή οι αγρότες θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό ή όχι της κυκλοφορίας) θα αποφασιστούν από τις κατά τόπους συνελεύσεις.

Ακόμη, οι αγρότες ετοιμάζονται για συλλαλητήριο στις 3 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica.

«Καλούμε τους αγρότες να βγουν και να συμμετάσχουν δυναμικά σε αυτές τις κινητοποιήσεις γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να μείνουν στον τόπο μας και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο Κώστας Τζέλλας, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας και μέλος της Επιτροπής των Μπλόκων.

Οι αγρότες του νομού Καρδίτσας έχουν αποφασίσει να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον Ε65, στον κόμβο του Δέλτα Καρδίτσας.

Τα κυριότερα αιτήματα των αγροτών της Επιτροπής των Μπλόκων αφορούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό (όπου ζητάνε απόσυρση των μέτρων που προβλέπονται ήδη), το κόστος παραγωγής, τις ανοιχτές και χαμηλές τιμές για ένα πλήθος προϊόντων, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, καθώς και θέσπιση ακατάσχετου ύψους 12.000 ευρώ (ετήσια αντιστοιχία του αφορολόγητου 1.200 ευρώ τον μήνα που προβλέπεται για υπόλοιπους επαγγελματίες) και θέσπιση ατομικού αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ εισοδήματος, αυξανόμενο για 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

efsyn.gr