Ρεβίθια λεμονάτα

Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γραμμάρια ρεβίθια αναποφλοίωτα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού
  • ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • μαϊντανό             

    Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς να μουλιάσουν με 2 κουταλιές σούπας αλάτι.
  • Την άλλη μέρα, τα πλένουμε και τα ελέγχουμε για να αφαιρέσουμε ίσως κάποια που δεν έχουν φουσκώσει ή είναι χαλασμένα.
  • Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 3- 4 ποτήρια νερό. Μόλις πάρουν βράση αφαιρούμε τους αφρούς.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε την χύτρα να βράσουν για 20 λεπτά.
  • Μετά τα 20 λεπτά ανοίγουμε την χύτρα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ακόμα για να χυλώσουν και να εξατμιστούν τα παραπανίσια υγρά.
  • Αν τα θέλουμε πιο χυλωμένα, σπάμε μερικά ρεβίθια με την βοήθεια μιας κουτάλας.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.              www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων