Το συλλαλητήριο διχάζει την Κεντροαριστερά...

Θέμα αντικατάστασης του δικηγόρου Αντώνη Βγόντζα από τη θέση του προέδρου της επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής θέτουν από...

το Ποτάμι, ενώ την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν η πλευρά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και η ΔΗΜΑΡ.

Το γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αρθρογράφησε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο «Πρώτο Θέμα» υπέρ του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, δηλώνοντας ότι θα προσέλθει την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος.

Ρόλος-κλειδί

Η στάση του Αντ. Βγόντζα, ο οποίος διαδραματίζει κομβικό ρόλο στις διαδικασίες συγκρότησης του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, προκαλεί αντιδράσεις στη Σεβαστουπόλεως.

Σε σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας την Τρίτη για την τρέχουσα επικαιρότητα γύρω από το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, επιβεβαιώθηκε μεν η στάση του κόμματος για στήριξη μιας σοβαρής και βιώσιμης λύσης, ωστόσο υπήρχε σύγκλιση απόψεων από όλους τους βουλευτές και τον επικεφαλής Σταύρο Θεοδωράκη ότι η θέση του κ. Βγόντζα είναι μη συμβατή με το μήνυμα που εκπέμπει το Κίνημα Αλλαγής.

Οπως εξηγούσαν πηγές του Ποταμιού, «δεν μπορεί ο άνθρωπος που έχει πλέον ουσιαστικά τον ρόλο του Νίκου Αλιβιζάτου, να κατεβαίνει σε αυτά τα συλλαλητήρια» και για τον λόγο αυτό, εξηγούσαν, θα τεθεί το θέμα επισήμως στην πρόεδρο του φορέα Φώφη Γεννηματά.

Ο πρόεδρος της επιτροπής αυτής «πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει» έλεγαν τη Δευτέρα κύκλοι του Γιώργου Καμίνη, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κύκλοι της ΔΗΜΑΡ δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους. Αλλωστε από το κόμμα της Ανανεωτικής Αριστέρας πρώτοι είχαν αφήσει αιχμές όταν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης είχε λάβει μέρος η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή.

Στον αντίποδα, από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν θέλησαν να δώσουν διαστάσεις στο θέμα Βγόντζα, αναφέροντας στην «Εφ.Συν.» ότι η γενική απόφαση στο Κίνημα Αλλαγής είναι κατά των συλλαλητηρίων, αλλά δεν θα κρίνουν την κάθε μεμονωμένη προσωπική άποψη.

Η ...γοητεία

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βγόντζας στο άρθρο του έλεγε μεταξύ άλλων ότι «το θέμα του συλλαλητηρίου, τα κίνητρα, ο πυρήνας του ομολογημένου στόχου του και ο ειρηνικός χαρακτήρας του με γοητεύουν και με βρίσκουν σύμφωνο»...


efsyn.gr