Σπιτικά ντολμαδάκια

Υλικά για 4 άτομα

  • 3⁄4 κιλού άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1⁄4 κιλού αμπελόφυλλα
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού του καφέ ρύζι γλασέ
  • 300 γραμμάρια άπαχο γιαούρτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθος           

    Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα αμπελόφυλλα και ζεματίστε τα με καυτό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι.
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το δυόσμο, ανακατέψτε με τον κιμά και το ρύζι και αλατοπιπερώστε.
  • Παίρνετε ένα - ένα αμπελόφυλλο από την ανάποδη και βάζετε 1 κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση και τυλίξτε το σε μακρόστενο ντολμαδάκι.
  • Τοποθετήστε τα στη σειρά στην κατσαρόλα.
  • Προσθέστε 2 ποτήρια νερό, σκεπάστε τα από πάνω με ένα πιάτο που να εφαρμόζει πάνω στα ντολμαδάκια και μαγειρέψτε τα για 40 λεπτά.
  • Αν τα μαγειρέψετε σε χύτρα ταχύτητας, δε χρειάζεται να τα σκεπάσετε με πιάτο και ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 20 λεπτά.             www.newsbeast.gr