Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Κέικ με κεράσια.Αφράτο και μυρωδάτο

Υλικά για 6 άτομα

  • 3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. βούτυρο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένος ξερός δυόσμος
  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • 150-200 γρ. κεράσια φρέσκα χωρίς κουκούτσια
  • 100 ml  χυμός κεράσι ή βύσσινο
  • 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη               

    Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  • Προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι το βούτυρο και τρίβουμε με τα χέρια τη ζύμη των υλικών μέχρι να ψιχουλιαστεί.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τα μπαχαρικά και κατόπιν τα κεράσια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Προσθέτουμε και το χυμό του κερασιού ή βύσσινου και ανακατεύουμε έως ότου δέσουν τα υλικά.
  • Αλείφουμε με βούτυρο μία φόρμα κέικ και πουδράρουμε εσωτερικά με την καστανή ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ στην αλειμμένη φόρμα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180-200°C και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  • Ελέγχουμε με ένα μικρό μαχαίρι, τρυπώντας το κέικ για να δούμε εάν έχει μείνει στο μαχαίρι μας άψητη ζύμη.
  • Αν το μαχαίρι είναι καθαρό, τότε το βγάζουμε από τον φούρνο, διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμό του για λίγο ακόμα.    newsbeast.gr