Κροκέτες arancini.Παραδοσιακή συνταγή της Σικελίας

Υλικά για 4 άτομα

Για τις κροκέτες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ρύζι αρμπόριο (ή άλλο ρύζι κατάλληλο για ριζότο)
  • 750 ml ζωμός κότας ζεστός
  • ελάχιστο σαφράν
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το τηγάνισμα
  • αρκετό ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Για τις κροκέτες
  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι οι κόκκοι του να αρχίσουν να γυαλίζουν.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε με την κουτάλα της σούπας μια δόση ζεστού ζωμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μερικές φορές, ώσπου να απορροφηθεί από το ρύζι.
  4. Συνεχίζουμε τη διαδικασία, προσθέτοντας σταδιακά ζωμό κάθε φορά που απορροφάται, ανακατεύοντας σχεδόν ασταμάτητα, ώσπου το ρύζι να μαλακώσει, να χυλώσει και να μην απορροφά άλλο ζωμό.
  5. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 - 25 λεπτά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το σαφράν, το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό, τα τυριά και τέλος τα 2 αβγά, αλάτι και πιπέρι.
  6. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σφίξει. Το πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες, σε μέγεθος καρυδιού.
Για το τηγάνισμα
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε άφθονο ελαιόλαδο να κάψει στους 170° - 180° C.
  2. Βάζουμε το αλεύρι, το αβγό και τη γαλέτα σε τρία διαφορετικά βαθιά πιάτα.
  3. Περνάμε τα κεφτεδάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος τα κυλάμε στη γαλέτα.
  4. Τα τηγανίζουμε στο λάδι για περίπου 2 - 3 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε. www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων