Σαλάτα κοτόπουλο με λεμόνι και θυμάρι

Υλικά (4 άτομα)
-4 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε λωρίδες
-ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
-1 κ.γ. αποξηραμένο ή φρέσκο θυμάρι
-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-150 γρ. ανάμεικτη σαλάτα
(χρησιμοποιήσαμε μαρούλι και ρόκα, δοκιμάστε και σπανάκι)
-1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-μερικές μαύρες ελιές, κομμένες

Εκτέλεση
-Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλο σ' ένα μπολ, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, αρκετό πιπέρι και αλάτι, και ανακατέψτε καλά. Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι και ξεκινήστε το τηγάνισμα του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά, για 8-10 λεπτά. Στο εντωμεταξύ, προσθέστε τη σαλάτα σας και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σ' ένα μπολ για σαλάτα.
-Προσθέστε το σκόρδο και τις ελιές στο τηγάνι με το κοτόπουλο, και τηγανίστε για ακόμη ένα λεπτό. Βγάλτε το κοτόπουλο, τοποθετήστε το στη σαλάτα σας και στη συνέχεια προσθέστε στο τηγάνι, εκτός φωτιάς πλέον, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Ξύστε λίγο τον πάτο του τηγανιού, και περιχύστε αυτή την σάλτσα πάνω από τη σαλάτα σας. Καλή σας όρεξη με τη καλύτερη σαλάτα κοτόπουλο!                                                                               Πηγή:www.foodzine.gr