Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

11 απίστευτες συνήθειες των ανθρώπων με κρυμμένη κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια που έχει φτάσει σε ειρωνικά μεγάλες επιδημικές διαστάσεις. Αρκετά μεγάλες ώστε οι καταθλιπτικοί άνθρωποι να σταματήσουν να αισθάνονται μόνοι. Δυστυχώς, όμως, αισθάνονται έτσι.


Είναι ένα συνεχές αίσθημα σαν να είναι μουδιασμένοι και κρύοι: ότι είναι άχρηστοι και λυπημένοι πέρα από όσο οι υπόλοιποι μπορούν να καταλάβουν, παρά το γεγονός ότι όλα πάνε καλά στη ζωή τους. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να καταπολεμηθεί αυτή η κατάσταση είναι η αναζήτηση επαγγελματικής ιατρικής βοήθειας.

Ο μόνος τρόπος που θα γίνει αυτό όμως είναι με την αναγνώριση των σημαδιών της κατάθλιψης που είναι κρυμμένα και αφανή. Αυτή η λίστα, σύμφωνα με το daily positive info θα μπορούσε απλώς να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τα σημάδια της κατάθλιψης από τα οποία ίσως υποφέρετε εσείς ή κάποιος γνωστός σας.

Βρίσκουν απροσδόκητους τρόπους για πουν αυτό που νιώθουν

 Είναι δημιουργικοί άνθρωποι. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα και τη θλίψη τους με τα λόγια, βεβαιώνονται ότι εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από κάποια μορφή τέχνης ή κάπως αλλιώς. Σκεφτείτε κάποιον, όπως η Sylvia Plath: νοσηρά καταθλιπτική, και κατ ‘εξοχήν ποιήτρια. Μπορεί να μην είναι πολύ καλοί με τα λόγια, αλλά είναι συνήθως σπουδαίοι με κάποια τέχνη.

 Η ζωή τους είναι μια συνεχής μάχη ενάντια στις ανεπιθύμητες σκέψεις

Τα νεύρα τους είναι πάντα τσιτωμένα. Δεν μπορούν να σταματήσουν οικειοθελώς τις σκέψεις αυτοκτονίας και του θανάτου, και ούτε τους αρέσει που τις έχουν. Η ζωή τους είναι μια αιώνια πάλη με τον εαυτό τους, καθώς παλεύουν να σταματήσουν να υποκύπτουν σε αυτές τις σκέψεις.

 Οι τοίχοι τους είναι ψηλότεροι από το συνηθισμένο

 Είναι επιφυλακτικοί με όλους και με όλα, ειδικά αν το εν λόγω πρόσωπο ή πράγμα είναι κάτι ή κάποιος που αγαπούν. Είναι ανασφαλείς όσον αφορά το να χάσουν τους ανθρώπους που αγαπούν και ταυτόχρονα να χάσουν τον εαυτό τους μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους.

 Είναι υπέρ-λογικοί

 Το μόνο που είναι σταθερό στη ζωή τους είναι το γεγονός ότι αμφισβητούν τα πάντα. Δεν είναι ποτέ σίγουροι και το μυαλό τους δεν τους αφήνει να ξεκουραστούν ή να πάρουν μια απόφαση. Αυτό τους κάνει ακόμα πιο ανήσυχους για τις αποφάσεις τους στη ζωή. Έχουν την τάση να αναθεωρούν τα πράγματα πολύ και αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που τους αγχώνει πολύ.

 Το κρυφτό ήταν το αγαπημένο τους παιχνίδι

Όλη τους τη ζωή είναι πολύ καλοί στο κοινωνικό καμουφλάζ. Η επιφύλαξη είναι κάτι που κατέχουν και ο μόνος τρόπος για να αποφύγουν τους κινδύνους είναι να κρυφτούν κάτω από αδιαπέραστες μάσκες. Προσόψεις της ευτυχίας και χαμόγελα. Δεν θα μπορούσατε να γνωρίζετε ούτε για χρόνια ότι κάποιος που γνωρίζετε πολύ καλά είναι καταθλιπτικός. Δεν αφήνουν εύκολα τη φύλαξη τους.

Δε θα ζητήσουν ποτέ βοήθεια

 Καταπνίγουν την φωνή τους για βοήθεια, πείθοντας τον εαυτό τους με δύο πράγματα: 1. δεν αξίζουν βοήθεια, αφού είναι κακά άτομα 2. Κανείς δεν πρόκειται να απαντήσει στην έκκλησή τους ούτως ή άλλως, έτσι για ποιο λόγο να τη ζητήσουν. Φυσικά και οι δύο λόγοι είναι προβληματικοί και παραπλανητικοί, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να τους πείσετε.

 Το βιολογικό τους ρολόι έχει τρελαθεί

Η ζωή τους είναι χαοτική. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον ύπνο. Οι ασθενείς με κατάθλιψη σπάνια έχουν κανονικές ώρες ύπνου. Συνηθέστερα είναι ξύπνιοι την νύχτα, κάνοντας κάτι που τους ενδιαφέρει ή ασχολούνται με κάποιο καλλιτεχνικό χόμπι. Ως αποτέλεσμα, καταλήγουν να κοιμούνται μέχρι αργά όλη την ημέρα, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι τεμπέληδες.

 Δεν πιστεύουν ποτέ τους άλλους όταν τους λένε πως τους αγαπούν

 Σπάνια πιστεύουν τους ανθρώπους όταν τους λένε πράγματα όπως «μην ανησυχείς δεν πάω πουθενά». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι τους εγκατέλειψαν ξανά και ξανά στη ζωή τους.

 Είναι η πανοπλία τους

Αφού κάποιος εγκαταλειφτεί ξανά και ξανά, είναι φυσικό να σταματήσει να αναζητά βοήθεια έξω και να προστατεύεται έντονα. Οι ασθενείς με κατάθλιψη κάνουν επίσης κάτι παρόμοιο, και κρύβονται στο κέλυφος της εσωστρέφειας.

Περίεργη διατροφή

Θα θέλουν συνεχώς τρόφιμα που είναι ανθυγιεινά γι αυτούς. Αυτό είναι μέρος της ολόκληρης τελετής του αυτοτραυματισμού που περνούν καθημερινά. Εκτός αυτού, θέλουν φαγητό σε περίεργες ώρες της ημέρας ή της νύχτας.

Είναι πάντα προετοιμασμένοι για το χειρότερο

Επειδή θα ήταν ανόητο να μην δουν το χειρότερο σενάριο να υλοποιείται στην ζωή τους.     www.govastileto.gr

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

  • Είναι πολλά τα ρεπό, Αρη... - *Στο νεοδημοκρατικό παράδεισο που ζούμε, θα αμειβόμαστε με ρεπό, τα οποία θα μπορούμε να τα καταθέτουμε, αν μας περισσεύουν, σε μια Τράπεζα Χρόνου...* ...
    Πριν από 3 ώρες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τη Μέρκελ με τη βοήθεια της Δανίας, σύμφωνα με έκθεση

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας βοήθησαν τις ΗΠΑ να κατασκοπεύσει Ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την περίοδο από το 2021 μέχρι το 2014, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (FE) της Δανίας συνεργάστηκε με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τη συλλογή πληροφοριών, σύμφωνα με έκθεση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα Danmark

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Νέες αντικειμενικές αξίες Ανατροπές στην κτηματαγορά και τους φόρους ακινήτων

«Φωτιά» στον χάρτη της κτηματαγοράς αναμένεται να βάλουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Τα αποκαλυπτήρια των νέων τιμών που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε 13.808 περιοχές σε όλη τη χώρα θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να προαναγγέλλει αυξήσεις στις αντικειμενικές ακόμη και κατά 40%. Οι νέες τιμές θα δημοσιοποιηθούν τώρα αλλά θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ,

Το πιτόγυρο που μπορείς να τρως κάθε μέρα χωρίς να παχαίνεις

Και σε ποιον δεν αρέσει το πιτόγυρο και η γεύση που προσφέρει αυτό; Κάποιοι σίγουρα θα μπορούσαν να τρέφονται καθημερινά με αυτό. Ανασταλτικός παράγοντας είναι βέβαια οι θερμίδες που το συνοδεύουν.

Εργασιακά: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων με φόντο το νέο νομοσχέδιο

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο με τα συνδικάτα να ετοιμάζουν την πρώτη μεγάλη αναμέτρηση με την κυβέρνηση την Πέμπτη 3 Ιούνη. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις απεργίες, αλλαγές που όπως είπε θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Από αναβολή σε αναβολή και τώρα για τέλη Μαϊου η συνδεδεμένη στα ζωικά

Χωρίς να γίνεται γνωστός ο λόγος της μεγάλης αυτής καθυστέρησης , σχεδόν ένα μήνα από το σύνηθες τα προηγούμενα χρόνια, οι αρμόδιοι κάνουν λόγο για τεχνικά κολλήματα που δεν έχουν επιτρέψει την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που ρίχνουν το βάρος στη «δουλειά» του γνωστού μηχανογραφικού συστήματος.  

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

Αποζημιώσεις Ξεχασμένες στο Οικονομικών οι έκτακτες ενισχύσεις στην πατάτα

Στα χρήµατα αυτά, που είναι εγκεκριµένα από τις Βρυξέλλες , αλλά φαίνεται να έχουν ξεχαστεί στο «συρτάρι» του αναπληρωτή υπουργού Οικονοµικών Θεόδωρου Σκυλακάκη , πολλοί πατατοκαλλιεργητές είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους για να µπουν στην καλλιέργεια δυναµικά.