Γαύρος ξυδάτος.

Το καλοκαίρι είναι υπέροχος μεζές. Αλλά και το χειμώνα, είναι ιδανικός για τσίπουρο και συνοδεύει υπέροχα τη φασολάδα.

Παίρνουμε φρέσκο γαύρο σε ότι ποσότητα θέλουμε.Τον καθαρίζουμε από τα εντόσθια και κόβουμε τα κεφάλια. Τον στρώνουμε σε ένα τάπερ,
σε μία ή περισσότερες στρώσεις, ρίχνουμε μία γεμάτη χούφτα αλάτι και σκεπάζουμε με ξύδι. Πρέπει όλα τα ψάρια να είναι καλυμμένα με το ξύδι.
Σκεπάζουμε το τάπερ και το αφήνουμε για μία εβδομάδα στο ψυγείο. Κατόπιν το βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε από το γαύρο το κόκκαλο. Ξανατοποθετούμε σε στρώσεις τα καθαρισμένα ψάρια σε νέο τάπερ, κόβουμε κόκκινη πιπεριά και μαιντανό, τα ρίχνουμε πάνω και ενδιάμεσα σε αυτά, τα σκεπάζουμε με καλαμποκέλαιο και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: lopis-place.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων