Γαύρος ξυδάτος.

Το καλοκαίρι είναι υπέροχος μεζές. Αλλά και το χειμώνα, είναι ιδανικός για τσίπουρο και συνοδεύει υπέροχα τη φασολάδα.

Παίρνουμε φρέσκο γαύρο σε ότι ποσότητα θέλουμε.Τον καθαρίζουμε από τα εντόσθια και κόβουμε τα κεφάλια. Τον στρώνουμε σε ένα τάπερ,
σε μία ή περισσότερες στρώσεις, ρίχνουμε μία γεμάτη χούφτα αλάτι και σκεπάζουμε με ξύδι. Πρέπει όλα τα ψάρια να είναι καλυμμένα με το ξύδι.
Σκεπάζουμε το τάπερ και το αφήνουμε για μία εβδομάδα στο ψυγείο. Κατόπιν το βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε από το γαύρο το κόκκαλο. Ξανατοποθετούμε σε στρώσεις τα καθαρισμένα ψάρια σε νέο τάπερ, κόβουμε κόκκινη πιπεριά και μαιντανό, τα ρίχνουμε πάνω και ενδιάμεσα σε αυτά, τα σκεπάζουμε με καλαμποκέλαιο και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: lopis-place.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων