Καραμελωμένο κέικ με χουρμάδες.Αφράτο και λαχταριστό γλύκισμα

Υλικά για 6 άτομα

Για το κέικ
  • 75 γρ. σταφίδες
  • 150 γρ. χουρμάδες (αποξηραμένους χωρίς κουκούτσι)
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.σ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. καφέ ζάχαρη
  • 2 αβγά μεγάλα (θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει (κοσκινισμένο)
  • 1/4 κ.γ. τριμμένη κανέλα ή γαρύφαλλο (προαιρετικά)
  • Για τη σως καραμέλας
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 175 ml παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. καφέ ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τους βάζουμε σε ένα μπολ βαθύ μαζί με τις σταφίδες και τη μαγειρική σόδα.
  2. Βράζουμε νερό, το ρίχνουμε στο μπολ και αφήνουμε να μουλιάσουν για 5 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ.
  4. Τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με τον αβγογδάρτη.
  5. Ρίχνουμε τα αβγά, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το αλεύρι.
  6. Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα αποξηραμένα φρούτα στο μπολ, ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αδειάζουμε στη βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  7. Για την σως, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, έπειτα ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη.
  8. Μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά, ανακατεύουμε, αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά και είναι έτοιμη.
  9. Σερβίρουμε με την καραμέλα γάλακτος από πάνω, παγωτό βανίλια στο πλάι και εάν θέλετε περιχύνετε και λίγη κρέμα γάλακτος.     www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων