Σουτζουκάκια στον φούρνο.

Υλικά

  • Κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός 800 γρ μοσχαρίσιος και 200 γρ χοιρινός
  • Αυγά 2 τεμ
  • Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ τριμμένα
  • Ψωμί μπαγιάτικο 4 φέτες μουσκεμένες
  • Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη- κύμινο
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
  • Μουστάρδα 1 κουταλιά σούπας
  • Φαρίνα για το αλεύρωμα
Για την σάλτσα
  • Ντομάτες 5 τριμμένες
  • Ντοματοπολτό 1 κουταλιά σούπας
  • Νερό 1 - 2 ποτήρια

Οδηγίες

Μουσκεύουμε το ψωμί , το στραγγίζουμε καλά, σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά,τα ζυμώνουμε καλά και τα πλάθουμε (καλό είναι να τα ζυμώνουμε από το βράδυ). Στο ταψί μας βάζουμε την τριμμένη ντομάτα ,τον πολτό,το ελαιόλαδο και αλάτι. Αλευρώνουμε τα σουτζουκάκια μας και τα τοποθετούμε στο ταψί ενώ προσθέτουμε και το νερό 1-2 ποτήρια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (τα γυρνάμε ενδιάμεσα του ψησίματος κι αν χρειαστεί βάζουμε λίγο νερό ακόμη γιατί δεν θέλουμε να μείνουν στεγνά).                                                                                           www.chefoulis.gr